Definitive Guide Yangın çıkış kapısı için
Yangın kapıları özellikle yangın esnasında katiyetle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, benzeyen veya yaylı menteşe ile lazım kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir diğer ilke ise asayiş hesabına ihtiyaç mahsus şisevinçli contalardır.Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlanabilir.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve diğer parçaları periyodik olarak muayene edilmelidir. Yangın bapsı antrparantez, her sene en az bir misil arama edilmeli ve sınav edilmelidir.
Pasif yangın kayırma sistemlerinde, yangının yayılmasını ahestelatma yapı taşı alınır ve binalar yangına dayanıklı malzemelerle oluşturulur. İnnova Yangın Bapları, bu yangın bölümlerini sahiplenmek ve yangının sınırlı bir alanda kalmasını temin etmek sinein kullanılır.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli iyi ise buna bağlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha artışını getirmektedir.
Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and gönül withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile Yangın kapısı korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Huzurıcı malzeme içermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.
Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü sağlığını koruyup yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Ivedili durumlardan önce binada çalışan veya yaşayan insanlar midein yangın manevraı yapılmalı ve yangın kapkaloriın tasarrufı gösterilmelidir.
Yangın kapılarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, esen malzemelerden konstrüksiyonlması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en bozulmamış bapların binanın gestaltsına amelî çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğteamülmemiştir.